Paasbak- en knutselsessie voor kids

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Voor Marlies is ook Pasen een perfecte aanleiding om heerlijk te bakken en te knutselen. Bijvoorbeeld lekkere broodjes voor de Paasbrunch. Dus dat gaan we op deze zaterdagmiddag doen. In allerlei vormen en variaties. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Je gaat met broodjes én met de recepten naar huis. Tip: neem een schort mee. Kosten: € 25 / 20 (Vriend). Aanmelden kan hier.

€20 – €25

Vlechten met Hilde

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Hilde, chef vlechten op het Landje, leert je tijdens deze workshop hoe je van wilgentenen een tipi maakt. Op het Landje bouwen we een twaalfpotig exemplaar, maar met dezelfde techniek kun je ook een kleinere versie vlechten. Doel is dat je op deze ochtend de basiskennis - en het vertrouwen - opdoet om thuis zelf aan de slag te gaan. Ook krijg je, als je wilt, de takken en tenen daarvoor mee. Ter inspiratie komen ook aan aantal andersoortige vlechtvormen aan bod. Kosten:  € 20 /16 (Vriend). Aanmelden ...

€16 – €20

Zaaien met Elbrich

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Dit wordt een lekker praktische workshop over het hoe, wat en waarom van zaaien. Over potgrond, en waarom ook alweer turfvrij, over zeven, en hoe fijn dan, over persplugjes, zodat je zonder plastic bakjes kunt voorzaaien, over clusterzaaien van bietjes en uien, en hoe je een lichtkiemer herkent. We gaan het zeker ook hebben over het oogsten van zaadjes van je eigen planten. De focus ligt bij deze workshop op moestuinplanten, maar de meeste info is voor siertuiniers net zo leerzaam. Kosten: €16 /12 (Vriend). Aanmelden kan hier.

€12 – €16

Lunch met Marlies

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Marlies kookt twee gangen met wat de tuin te geven heeft. Verheug je op gerechten die naadloos aansluiten bij het seizoen, met ingrediënten die maximaal 75 meter hebben afgelegd om op je bord te geraken. Kosten: € 17,50 / € 15,00 (Vriend). Het Landje is vanaf 12.00 uur open en om 12.30 gaan we aan tafel. Aanmelden kan hier.

€15 – €17.50

Gezonde bodem met Sylvia

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Sylvia bekijkt, met haar achtergrond in permacultuur, de tuin graag in termen van processen in plaats van in elementen. De bodem is niet louter een canvas om in te zaaien en te planten, maar een levend organisme. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bodemprocessen in onze tuin optimaal functioneren? Hoe houden we het bodemleven gezond? Hoe weet je eigenlijk of je bodem gezond is? Kosten: € 16 / 12 (Vriend). Aanmelden kan hier.    

€12 – €16

Kindertuinclub op vijf dinsdagen vanaf 9 mei

Landje van De Boer Bloemendaalseweg 183, Overveen

Op vijf dinsdagmiddagen (9, 16 en 30 mei, 13 en 20 juni)  steeds van 16.00 tot 17.30 uur, gaat Marlies kids met groene kindervingers inwijden in wat er te beleven valt in de tuin. Kijken, zaaien, wieden, ruiken, oogsten, proeven: alle zintuigen komen langs. Met de laatste keer een slotavond, waarbij geoogst en gekookt wordt.De kindertuinclub is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Kosten: € 60 / € 50 (Vriend). Aanmelden kan hier.

€50 – €60