Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De meeste voorjaarsgroenten kunnen pas na ijsheiligen de grond in en door de eerste zonnestralen schieten de kolen in bloei en zijn ze niet meer lekker. Deze overgangsperiode in de moestuin wordt daarom ook wel de de ‘hungry gap’ genoemd. Eten met de seizoenen betekent juist nu je creativiteit aanboren. Op zoek te gaan naar eetbare scheuten, bloemknoppen en meerjarige wilde kruiden en groenten. En voor extra voedingstoffen laat je groenten ontkiemen achter een keukenraam. Uno heeft in de winter ons meerdere malen verrast door heerlijke gerechten te toveren van alles wat ze nog vond in de tuin. Op zaterdag middag 23 maart gaat ze opnieuw de uitdaging aan om ons het begin van de lente te laten proeven. Tussen de gezonde hapjes door, deelt Sylvia haar kennis over de voordelen die een eetbare tuin met meerjarige planten biedt en het belang om deze ‘vergeten’ groenten te herontdekken. Hoe kunnen we deze periode overbruggen met wat ons de natuur geeft? En is dat wellicht ook wat juist ons lichaam in deze maand nodig heeft?
Kosten 30€ / 25€ vriend. Aanmelden kan hier.

Deel dit bericht met anderen: