Ooit was het Landje van De Boer de bloeiende kwekerij van de gebroeders De Boer. Maar toen de laatste broer in 2006 overleed, was het terrein verwaarloosd en vervallen. Elbrich Fennema, Anneke van der Werff en Leontine Trijber (v.l.n.r.), drie tuiniers die alle drie een volkstuin hadden bij de naastgelegen volkstuinvereniging Buytentwist, zagen mogelijkheden om hier een zinnenprikkelende, inspirerende, smakelijke, educatieve, ontspannende, ecologische, gemeenschappelijke pluk- en proeftuin van te maken.
In 2007 werd Stichting Landje van De Boer opgericht. In 2008 heeft de Stichting de grond aangekocht. In de jaren die volgden is met vereende krachten en vereende middelen de metamorfose van puinhoop tot paradijs gerealiseerd.
Stichting Landje van De Boer ziet het vanaf zijn prille begin als zijn taak om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met, en te laten genieten van, groene genoegens.
Daartoe houdt Stichting Landje van De Boer een prachtige tuin in stand met vergeten groeten, kruiden, een boomgaard, bloemenborders, heesters en bomen. Dat lukt dankzij de inzet van vrijwilligers.
Om de genoegens van de tuin te delen organiseert het Landje van De Boer workshops, aanschuifmaaltijden, kooklessen. Op deze manier is het Landje een plek voor ontmoeting, voor het delen van kennis, voor inspiratie en voor experiment.
Uiteraard hanteert het Landje van De Boer de principes van het ‘natuurlijk tuinieren’, dat wil zeggen gifvrij en met de kringlopen zoveel mogelijk gesloten.