Buitenlandje: de pizza-editie

Natuurlijk kan pizza niet ontbreken in de reeks van Buitenlandjes. Op 19 augustus is dan het zover! Dan belanden alle courgettes, tomaten, basilicum en knoflook die we kunnen vinden op knisperverse pizza's. Uiteraard met een salade en een dolce voor een zoete finale. Het Buitenlandje is een activititeit voor Vrienden van het Landje (donateurs). Kosten: € 15 (inclusief dessert). Aanmelden kan hier (max 2 p). Vriend worden kan hier. Het Landje is open vanaf 18.00 uur. Rond 18.30 gaan we aan tafel.   

€15

Open tekenatelier

Marijke Apeldoorn opent de poort en gaat zelf aan de slag. Wie wil is van harte uitgenodigd om ook te komen tekenen/ schilderen/schetsen. Neem je eigen materiaal mee: iets dat geen sporen achterlaat. Voor wie wil, bespreken we elkaars werk in het laatste kwartiertje. Kosten:  € 16 / 0 (Vriend: wel nog aanmelden!) per keer. Aanmelden kan hier.

Free – €16

Kinderkookclub

 op 5 dinsdagmiddagen vanaf 30 augustus Samen oogsten, samen koken, samen eten en samen afwassen: dat is kort gezegd het idee achter de Landje van De Boer-kinderkookclub.  Onder bezielende leiding van Marlies leren de kids in vier dinsdagmiddagen (30 augustus, 6, 13 en 20 september, steeds van 16.00 tot 18.30 uur) om goed te proeven, goed te snijden en goed te koken. Na vier keer oefenen koken de cursisten op 27 september voor ouders / familie. De kinderkookclub is bedoeld voor kids tussen 8 en 12 jaar. Kosten: € 105 / € ...

€95 – €105

Boeketten met Anneke

Op vrijdag 2 september geeft Anneke, ‘chef bloemen’ op het Landje, een workshop boeketten maken. De korenschoof-techniek komt aan bod, waarmee iedereen een eenvoudig houvast heeft voor een geslaagd (veld)boeket. Bloemen die op het Landje groeien vormen het uitgangspunt. Tips hoe je je eigen tuin kunt omvormen tot een plukparadijs geeft Anneke ook. De workshop begint om 19.00 uur. Twee uur later wandel je met een prachtig boeket onder de arm het terrein weer af. Kosten: € 30 / 25 (Vriend). Boek hier je ticket.

€25 – €30

shiso-kimchi met Uno

Kimchi is een van oorsprong Koreaanse techniek om groenten te fermenteren. Klassiek is de combinatie van kool, knoflook en peper. Uno heeft inmiddels ook kimchi gemaakt van shiso en die is heerlijk! Uno laat deze ochtend gerechtjes met een rijpe kimchi proeven, zodat je weet wat het doel is. Vervolgens gaan we aan de slag. Je krijgt het recept mee, en ook de shiso-kimchi die we tijdens de workshop gaan maken. Die kan dan bij jou thuis tot iets heerlijks rijpen. Kosten:  € 24 / 20 (Vriend). Aanmelden ...

€20 – €24

Lunch met Marlies

Marlies kookt twee gangen met wat de tuin te geven heeft. Verheug je op gerechten die naadloos aansluiten bij het seizoen, met ingrediënten die maximaal 75 meter hebben afgelegd om op je bord te geraken. Kosten: € 17,50 / € 15,00 (Vriend). Het Landje is vanaf 12.00 uur open en om 12.30 gaan we aan tafel.  Reserveren kan hier voor donderdag 8 september, donderdag 22 september en donderdag 6 oktober.

€15