Op 9 en 10 april organiseerde de gemeente Bloemendaal een ‘weekend van de biodiversiteit’. Het Landje van De Boer nam daaraan deel met een workshop over de eetbare achtertuin. Wat hebben die twee zaken nu met elkaar te maken?
Bij biodiversiteit denken we doorgaans aan de natuur, de tuin, aan insecten. Terwijl onze meest intense band met de natuur  – en met biodiversiteit – op ons bord ligt. Wat we eten is ergens geteeld, en beïnvloedt aldaar de kwaliteit van de aarde, de lucht, het landschap en het leven. Hoe ons eten wordt geteeld is natuurlijk grotendeels uit ons zicht verdwenen.
Als je je eigen eten teelt, op welke schaal dan ook, levert dat je niet alleen heerlijke groenten, kruiden, en fruit op, maar krijg je ook weer in beeld hoe alles met alles samenhangt. De workshop ging dan ook over alles: kwaliteit van de grond, zaad, water, smaak. Het goede nieuws is dat wat goed is voor jou zelf ook goed is voor de aarde in het algemeen, en andersom.
Dus aan de slag: voor je zelf, en voor de biodiversiteit!
De volgende kans op een workshop over moestuinieren is op zaterdag 14 mei 2o22.